Regn och åska och ett fjärde världskrig

Igår regnade det och åskade det rejält. Det var så mörkt så vi trodde att hösten kommit. Blixten var rätt nära och hela huset skakade. Men valparna var inte det minsta berörda. De sov i lugn och ro.

Ni som inte haft valpar har nog ingen aning om hur mycket bajs det blir på en natt;-) I morse kallade jag det för fjärde världskriget, för det tredje var dagen innan;-) Det är svårt att förstå att de bara kan producera så mycket!

När jag kommer vid halv 5-tiden, ja jag får ju ha sovmorgon nu;-) försöker jag tassa in det tystaste jag kan för att påbörja saneringen. Men ack nej, valparna är som ett lämmeltåg och alla bara rusar emot mig för att hälsa. Väldigt roligt och sött MEN de klampar i bajset på vägen till mig. Om det var mycket bajs innan är det inget mot vad det är sedan. Sen är det extra roligt att försöka ta pappret ifrån mig som jag torkar upp med....

Igår påbörjade jag en ny strategi. Jag lyfter in Matisse (finns inte en chans för henne att hoppa in och landa på en bajsfri fläck)och alla valparna rusar mot henne. Medan de får sig en slurk jobbar jag snabbt och effektivt. När golvmoppen kommer in får den sällskap av de som avslutat sin måltid. Oj, så rolig den är då!

Efter sanering av valprummet och alla valpar får de vara i köket en stund och äta. De äter nu riktigt bra och de är redan uppe i tre måltider per dag. Att vara där ute och busa tar på krafterna och flera väljer att själva gå tillbaka till valprummet och lägga sig och sova. Matisse äter sedan glatt upp all den mat som valparna lämnat;-)

Vid 10-tiden får de komma ut. Tur vi har tak på valpgården utomhus. Idag ska vi bygga ut. De behöver en större yta att springa och busa på.

14 jul 2015