Om oss

Vi, min man och jag, våra tre barn, vår SE UCH Barbettik Matisse 4 år och hennes valp Bellamie 6 månader, bor på natursköna Dunö, drygt en mil utanför Kalmar. Vi har en stor tomt och en mycket vacker utsikt över Dunöviken. Jag, Kristina, är 1-7 lärare och examinerad specialpedagog och min man är civilingenjör.

Fram till hösten 2014 bestod vår familj av ytterligare en Barbettik, Amande 9 år. Vi sörjer hennes bortgång mycket. Amande kom till oss då hennes ägare Marie Lidblad gick bort efter en tids sjukdom. Amande kom mig nära på en gång. Hon var en underbar hund med ett fantastiskt temperament! Amande har många fina meriter (se homesidan). Amande är mamma till Clos, Batterikullens Come to the Cabaret, en flerfaldig vinnare av sällan skådat slag. Clos och Matisse är halvsyskon.

Matisse är trots sina 3 1/2 år en hund med mycket lek och bus i sig. Hon är superlugn inomhus och full av aktivitet utomhus. Vi tränar rallylydnad, agility och ringträning. Hon lär sig snabbt och hon tycker det är väldigt roligt. Matisse är SE UCH. Matisse har HD B och ED 0. Är ögonlyst.

Cousteau, pappa till Matisses första kull, är en mycket lugn och balanserad hund med en stor personlighet. Han har många fina meriter. Han är NJK (Dutch Youth Champion) NK (Dutch Champion) EYC2011 (European Youth Champion 2011)och BS2012 (Bundessieger 2012). Han har HD A och ögon utan anmärkning. Matisses päls växer i dreads och Cousteaus päls är smålockig och mjuk. Cousteau har en fantastisk färgsättning! Alla valpar bär nu på den svartvita genen;-)

När Cousteau och Matisse möttes för första gången var det som om de alltid känt varandra. Även då kennelns alla andra barbeter kom ut uppträdde hundarna som om de alltid varit tillsammans. Detta kändes mycket positivt! Inavelskoefficient  beräknad på 5 generationer är 3.4%.

Cousteau har en syster, även hon med en underbar mentalitet. Denna tik skilde verkligen ut sig. Hon gick raka vägen fram till mig och la sitt huvud i mitt knä. Tala om att smälta! Barbeter med fantastiskt temperament finns på båda sidor.

Vi valde att behålla Bellamie, en underbar liten barbetflicka. Vi följer hennes utveckling dag till dag.