Matisse i valplådan

Här ligger Matisse i sin valplåda och myser. Har laggt en vaxduk i botten så  blommigt golv det har vi faktiskt inte;-)

Vi har funderat på att ha valplådan i det tilltänkta rummet på en gång men se det har inte Matisse tänkt sig;-) Det är helt enkelt här hon har tänkt sig att hon ska vara. Det är bara att lyssna!

För ett antal år sedan när vår katt skulle ha ungar hade hon bestämt sig för att hon skulle föda i husses knä! Jag hade förberett en låda till henne i hennes favoritgarderob men det var husses knä hon hade bestämt sig för. Husse fick finna sig i det hela och när den första kattungen var född kunde hon fortsätta sitt förlossningsarbete i den tilltänkta lådan:-) till husses lättnad. Han var rätt bestört, kan jag säga, över hennes val av plats;-))

Matisse får ha sina ungar inne hos oss de första dygnen så får vi hoppas att hon accepterar att vi flyttar henne sedan. Idag har hon gått 55 dygn och har gått upp 3,2 kg. Hon gillar fortfarande att gå långa promenader men vi går ett kortare varv flera gånger istället så att hon kan markera när hon tycker det räcker.

Idag kvart i tio ligger hon fortfarande och drar sig. Det är som med de andra tonåringarna som ligger och drar sig när det är helg. Får väl se vem som stiger upp förts, Matisse eller killarna.

30 maj 2015