Är så glad

Valpköparna hör av sig och berättar om hur nöjda de är med sina valpar och jag blir bara sååå glad. Det är så roligt att höra av er alla! Några har smeknamn som lammungen och krokilden eller vad sägs om bitmonstret;-) Många berättar om veterinärer som aldrig sett en Barbet förut. Nej, det är ju ingen supervanlig ras precis.

Nu börjar de snart tappa sina valptänder och då kan bitandet tillta under en period. Dags att ladda frysen med märgben. Ett tips är också att ladda ett tomt märgben med upptinad rååfodd och frysa in en stund på nytt. Smaskens!! En valpköpare tipsade mig om att hon brukar knyta ihop ett par  strumpor, blöta dem och lägga dem i frysen. Efter ett tag är de väldigt "heta" för valpen. Detta måste jag bara prova;-)

Går nu på valpkurs och lär mig massor nytt. Några tips som jag vill förmedla är att belöna valpen då den är lugn. Då den ligger lugnt och fint kan man ge den ex ett ben. Bra tips tycker jag. Ett annat tips är att inte träna mer än ett par minuter åt gången, tex inkallning 2 ggr och sedan göra något annat. Att ha massor av olika belöningar i form av godis eller leksaker och överraska hunden är väldigt stimulerande;-)Tänk på att växla träning med mycket lek. Mycket korta träningspass ger bra inlärning. Mycket godis ger törstiga hundar så ha vatten i beredskap;-)

Dags också att börja fundera över hur du/ni vill ha det vid hundmöten. Ska valpen få gå fram och hälsa? Vilka ska den få hälsa på? Vill jag inte att den ska hälsa på andra hundar över huvud taget? På kurserna på brukshundklubben får de inte hälsa på varandra alls. Nu tycker jag det är bra. Hundarna lär sig att här hälsar vi inte. Kändes lite asocialt i början men nu tycker jag bara det är skönt. Man vet vad som gäller. Kommer lära mig mer om hundmöten nästa gång så jag återkommer:-)

Skicka gärna nytagna foton;-)

9 sep 2015