4 månader

Grattis alla underbara valpar lite så här i efterskott. 4 månader, det var inte länge sedan ni föddes;-) 4 månader är inte gammalt men ändå har tiden gått så fort!! Jag får härliga mail med underbara bilder av alla valpar. Här nedan ser ni underbara bilder på Allie (Batzeba) och LouLo (Baghera).

Idag har Bellamie tappat sina första tand. Jag misstänkte att så var fallet då jag kom hem och såg att hon gnagt av ett hörn på väggen;-( Ja, det kan bli dyrt med hund och man räknar in alla kostnader;-)) Hon har haft sällskap av svärmor hela dagen men ändå har hon passat på, den lilla krabaten. Det kliar ju fruktansvärt i munnen nu när tandömsningen är i gång. De börjar tappa sina tänder framifrån och bakåt. De börjar ungefär vid 4 1/2 månad så Bellamie är ju helt enligt boken. När väl denna period är över upphör också bitandet för er som upplever att det är en jobbig period just nu. MEN jag kan trösta er med att det är helt normalt!! Alla valpar och hussar och mattar går igenom detta;-)

Vi går på 2 valpkurser just nu. Jag behöver ett tydligt schema för när vi ska iväg så därför blir det 2 kurser parallellt för Bellamie. Hon är supeduktig och mycket lättlärd. Det jag verkligen vill betona är vikten av miljöträning och vikten av att all träning ska bygga på positiv förstärkning (man  sysslar inte med korrigering av en valp). Miljöträning skapar en trygg valp. Positiv förstärkning av ett önskat beteende skapar såväl en lycklig valp som en lycklig husse och matte.

Än en gång STORT GRATTIS;-) Jag saknar er alla!

 

Här är fina Allie (Batzeba)

Här är fina LouLo (Baghera)

 

30 sep 2015